KKTC KARTINGKKTC MotorSporlar

2022 nesdersan.com ROK Cup Karting ilk yarışı yapıldı

Kuzey Kıbrıs Karting Derneği’nin organize ettiği, “Kuzey Kıbrıs 2022 nesdersan.com ROK Cup Karting Şampiyonası”nın ilk yarışı 22 Mayıs 2022 Pazar günü yapıldı. Çekişmeli geçen yarışta 4 kategoride dereceye girenler belirlendi.


Kuzey Kıbrıs Karting Derneği’nin (KKKD) organize ettiği ve ana sponsorluğunu nesdersan.com’un üstlendiği Kuzey Kıbrıs 2022 nesdersan.com ROK Cup Karting Şampiyonası 22 Mayıs 2022 Pazar günü başladı. Altı yarışlık bir takvim açıklayan KKKD, sezonun ilk yarışını Cemsa Sporting Center’de gerçekleştirdi.

21 Mayıs 2022 Cumartesi günü yapılan antrenmanlar ve sıralama turlarının ardından 22 Mayıs 2022 Pazar günü yarış heyecanı yaşandı. Toplamda 24 yarışçının 4 kategoride büyük çekişmesine sahne olan yarış, 2 ayak üzerinden yapıldı.

Cemsa Sporting Center’in de katkılarıyla yapılan yarışın Mini kategorisinde Rüzgar Okman birinciliğe ulaşmayı başardı. İkinci İsmail Araz olurken, aynı puanla Erin Bolkaner üçüncü oldu. Junior kategoride Niyazi Özçınar iki yarışı da kazanarak birinciliğe ulaştı. İkinci Hasan Macila olurken, üçüncü Demir Göksan oldu. Senior kategoride de çekişme yaşandı ve Halil Kahraman birinciliğe ulaştı. Onu sırasıyla Mustafa Efeefe ve Arkın Şevketoğlu takip etti. Master kategoride ise İzzet Çınar iki yarışta da zafere ulaştı. Onu Enver Özbeşer ikinci olarak ve Güner Ballı üçüncü olarak takip etti. Derecelerin belirlenmesinin ardından ödül töreni pistte yapıldı ve kupaları KKKD Başkanı Tigin Güryel takdim etti.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı