Uluslararası MotorsporlarıWRC

2020’nin açılışını Neuville yaptı

2020 Dünya Ralli Şampiyonası Monaco’da yapılan ralli ile başladı. Sezonun ilk ayağı olan Monte Carlo Rallisi'ni Hyundai sürücüsü Thierry Neuville kazandı.


2020 Sezonunun ilk rallisi, Monte Carlo Rallisi, kar zeminde oldukça zorlu ve heyecanlı geçti. Büyük bir bölümü Hyundai pilotu Thierry Neuville ve Toyota pilotları Sebastian Ogier ile Elfyn Evans arasında geçen rallide son şampiyon Ott Tanak kaza yaparak yarış dışı kaldı.

Rallinin açılışını efsane isim Ogier yaptı. İlk etapta liderliği alan Ogier ikinci etapta liderliği Neuville’e kaptırdı ve ilk günün lideri Neuville oldu. İlk uzun gün olan Cuma günü ise iki Toyota pilotu ilk iki sıraya yükseldi. Lider Ogier ile Evans arasında sadece 1 saniye vardı. Neuville ise sadece 6 saniye geride üçüncüydü. Son şampiyon Ott Tanak, yeni takımı Hyundai ile çıktığı ilk yarışta kaza yaparak yarış dışı kaldı. Üçüncü etabı, liderin 10 saniye ardından dördüncü sırada tamamlayan Tanak büyük bir kaza yaparak dördüncü etapta yarış dışı kaldı.

Cumartesi günü sonunda bu üç pilot yine ilk üçte yer aldı ve yarış galibiyeti bu üçlü arasında geçti. Liderliğe Evans yükseldi. İkinci Ogier ile fark 5 saniyeydi. Üçüncü sıradaki Neuville ise Ogier’in 1,5 saniye gerisindeydi.

Son günün ilk etabında Neuville Ogier’i geçti. Son günün ikinci etabında ise Evans’ı da geçen Neuville liderliği aldı. Günün son 2 etabında farkı da açan Neuville zafere ulaşmayı başardı. Geçilen 16 etabın 9’unu kazanan Neuville, ekstra puanlar veren avantaj etabını da kazanarak maksimum puanı kazanmayı başardı. Rallinin son etabında Ogier Evans’ı geçti ve ikinci sıraya yükseldi. Ogier ralliyi 3 etap zaferiyle ikinci sırada tamamlarken, 4 etap zaferi olan Evans ralliyi üçüncü sırada tamamladı.

Rallinin ilk günü motor sorunlarıyla boğuşan M-Sport sürücüsü Esapekka Lappi, yine de iyi bir tempo yakaladı ve ralliyi dördüncü sırada tamamlamayı başardı. Toyota ile ilk WRC mücadelesine katılan çaylak Kalle Rovanpera, iyi bir performansla ralliyi beşinci sırada tamamlarken, günün kaybedeni olan Hyundai sürücüsü Sebastien Loeb altıncı oldu. Takamoto Katsuta’nın yedinci sırada bitirdiği rallide Teemu Suninen sekizinci oldu. WRC3’te mücadele eden Eric Camilli dokuzuncu olurken, ilk 10’u tamamlayan isim WRC2’de yarışan Mads Ostberg oldu.

Monte Carlo Rallisi ilk 20


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı