FORMULA 1

Vettel: “Korkudan Altıma Kaçırdım”


Formula 1’de bu haftasonu yapılacak olan Hindistan Grand prix’inde çok büyük ihtimalle 4’üncü şampiyonluğunu ilan edecek olan Sebastian Vettel, ilk Formula 1 aracı testinde çok korktuğunu itiraf etti.

ilk Formula 1 aracı kokpitine 2005’te BMW Williams FW27 ile Jerez’de geçen Vettel: “Yarışmayı ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. Küçükken F1 aracı sürmeyi hayal ediyordum ve dürüst olmak gerekirse hiç bir zaman bu araçları test edebileceğimi düşünmemiştim.”

“İlk testimde, sabah Mark Webber aracı kullanmıştı. Öğleden sonra ben sürdüm. İlk bir kaç turda altıma kaçırdım ve bunun benim için değil, gerçek adamlar için olduğunu düşündüm.”

“Ardından alıştım ve açıkçası daha fazlasını istedim. Bir kaç sene sonra koltuğu kazanma şansım oldu. Red Bull bana Toro Rosso’da yarışma şansını verdi.”

“Son senelerde olanlar inanılmaz ancak yarışları sevmem, mücadeleyi sevmem ve pazar sabahları uyandığımda sinirli olmam, gridde yürürken heyecanlı ve stresli olmam konusunda değişen bir şey olmadı.” dedi.

Vettel, sürekli olarak rekorlarına yenilerini katmasına rağmen kendisinin sayılardan çok mücadeleden keyif aldığını söyledi.

Vettel “Sayılardan değil, yarışıyor olmamdan ve kalabalıktan keyif alıyorum.”

“Buradası 22-24 kişiden birisi olduğum için çok şanslıyım.” dedi.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı