MOTOGP

MotoGP yıldızları pit stop’lara karşı


Geçtiğimiz hafta Avustralya, Philip İsland pistinde yapılan yarışta, Bridgestone yetkilileri güvenlik açısından pit stop yapılması gerektiğini söyleyince ilk kez kuru zeminde pit stop yapıldı.

İlk kez yapılan zorunlu kuru zemin pit-stopları, Avustralya yarışına heyecan katmış olabilir fakat MotoGP’nin yıldızları yarışlara heyecan katmak için pit-stop yapılması fikrine karşı çıktı.

Aşırı lastik ısınması problemiyle karşılaşan Brigdestone gibi Moto2’de de Dunlop aynı sorunu yaşayınca pit-stoplar zorunlu olarak yapılmıştı

Avustralya’nın galibi Lorenzo: “Bence her yarışa pit-stop kuralı getirmek iyi bir fikir değil. Normale göre herşey daha kötü ve zor olur.  Pitten çıktığınızda frenleriniz çok soğuk oluyor ve bu da tehlike anlamına geliyor.

Yarışı ikinci sırada tamamlayan Honda sürücüsü Dani Pedrosa: “Yağmurlu havada yağmur lastikli motosiklete geçmekten başka çaremiz yok ama kuru havada iyi bir fikir değil. Avustralya’da acil durumdan dolayı pit-stop yaptık ve bence bu doğru bir karardı” dedi.

Podyumu tamamlayan Yamaha sürücüsü Valentino Rossi pit-stoplara en sıcak bakan isim oldu. Rossi: “Bence gelecek için iyi bir opsiyon olabilir. Daha uzun yarışlarla 1 veya iki pit-stop yapılabilir. Farklı ve zor olacağı kesin, yarış boyunca %100 ile mücadele ederken pit-stop’da bir gevşeme yaşayıp tekrar %100’e çıkmak zor olabilir. Ama yinede normali daha iyi bir tercih olur.” dedi


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı