FORMULA 1

Şampiyonluk Hindistan’a kaldı


Formula 1’de sezonun 15’inci yarışı, Japonya GP, sezonun ikinci yarısında kazandığı ivmeyle yükselişi devam eden Red-Bull Racing – Renault pilotu Sebastian Vettel’in galibiyetiyle sonuçlandı.

Formula 1 Japonya Grand Prix’ine Red-Bull pilotu Sebastian Vettel, takım arkadaşı Mark Webber’in arkasında ikinci sıradan başladı. İlk viraja Lotus Pilotu Roman Grosjean’ın arkasında 3’üncü sırada girmesine rağmen, Red-Bull takımının başarılı Stratejisiyle hem Grosjean’ı, hemde takım arkadaşı Webber’i geçerek liderliği aldı ve bu sezon 9’uncu galibiyetine ulaştı. Üst üste 5’inci galibiyetine ulaşan Vettel, sezonun bitimine 4 yarış kala Şampiyonadaki rakibi Ferrari pilotu Fernando Alonso ile farkı 90 puana çıkarmış oldu.

Yarışa Pol pozisyonundan başlayan Mark Webber, yarışın ilk turunda Lotus pilotu Roman Grosjean’a verdiği liderliği geri alamadı. Pit stoplardan sonra Grosjean’ın arkasında, daha yeni olan lastiklerinin avantajıyla Grosjean’a atak yaptı ve yarışın bitimine 2 tur kala ikinciliği almayı başardı. Bu sonuçla Red-Bull takımı Malezya’nın ardından ikinci kez duble yapmış oldu.

Sezonun ikinci yarısında performansını arttıran, özellikle son bir kaç yarış galibiyete çok yaklaştık diyen Roman Grosjean Kore’nin ardından bir kez daha üçüncü olarak kürsüye çıkmayı başardı.

Alonso iyi bir kalkış yaptıktan Kore’de olduğu gibi uzun bir süre Sauber pilotu, Nico Hulkenberg’in arkasında zaman kaybetti. Yarışın bitimine 5 tur kala Hulkenberg’i geçerek dördüncü olmayı başardı.

Sıralamalarda 9’uncu sırada kalan Lotus pilotu Kimi Raikkonen bir kez daha yarış içerisinde yüksek performans sergileyerek 5’inci sıraya kadar yükseldi. Önümüzdeki sene Ferrari’de takım arkadaşı olacak olan Fenando Alonso’nun arkasında damalı bayrağı gördü.

Yarışa üçüncü sıradan başlayıp ilk viraja iki Red-Bull’un arasında giren Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un lastiği, Vettel’in temasıyla patladı ve yarışı bırakmak zorunda kaldı. Takım arkadaşı Nico Rosberg ise 6’ıncı sıradan başladığı yarışta, Pit alanından güvensiz gönderildiği gerekcesiyle pitten geçme cezası aldı ve yarışı sekizinci sırada tamamladı. Yarışa 5’inci sıradan başlayan Ferrari pilotu Felipe Massa’da Rosberg gibi Pit alanında hız limitini aştığı gerekcesiyle Pitten geçme cezası aldı ve yarışı onucu sırada tamamladı.

Formula 1 Japonya Grand Prix’i sonuç:

1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault
2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault
3 Romain Grosjean Lotus-Renault
4 Fernando Alonso Ferrari
5 Kimi Räikkönen Lotus-Renault
6 Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari
7 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari
8 Nico Rosberg Mercedes
9 Jenson Button McLaren-Mercedes
10 Felipe Massa Ferrari
11 Paul di Resta Force India-Mercedes
12 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari
13 Daniel Ricciardo STR-Ferrari
14 Adrian Sutil Force India-Mercedes
15 Sergio Perez McLaren-Mercedes
16 Pastor Maldonado Williams-Renault
17 Valtteri Bottas Williams-Renault
18 Charles Pic Caterham-Renault
19 Max Chilton Marussia-Cosworth
Ret Lewis Hamilton Mercedes
Ret Giedo van der Garde Caterham-Renault
Ret Jules Bianchi Marussia-Cosworth

 


Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı