FORMULA 1

Zafer Yine Vettel’in


Sevgili Formula 1 tutkunları, bundan sonra her hafta Formula 1 dünyasında yaşananları, yarışları, teknik yenilikleri ve değişen kuralları sizlerle buradan paylaşacağım. Her Grand Prix’i sonrası podyuma çıkanlar, antremanlar, kazalar, regülasyonlar, pilotlar ve takımlarla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeniz için doğru yerdesiniz.

Olaylı geçen Kore Grand Prix’sinde galibiyet, Formula 1’in süper yeteneği 26 yaşındaki Sebastian Vettel’in oldu. Üst üste 4  kez birinci olan Vettel, Fangio’yu yakalamak üzere, hedefinde de efsane pilot Schumacher var. Vettel, 1:43:13.701’lik derecesiyle podyumun ilk basamağında. İkincilik, güvenlik aracını çok iyi değerlendiren Lotus’tan Kimi Raikkonen’e giderken, podyumun son basamağıda yine aynı takımdan Romain Grosjean yer aldı.

Pazar sabahı 9’da başlayan Kore yarışının startında ortalık karıştı. Ferrari takımının pilotları Alonso ve Massa’nın yaşadığı temas yarışmanın heyecanını ilk saniyelerden gösterdi. Genel klasmanda şampiyonluğu kovalayan Alonso’nun, pole pozisyonundan başlayan Vettel’e yaklaşması mümkün olmadı. Red-bull’ların hızını yakalayamayacaklarını ve şampiyonluk için hedeflerini 2014’e taşıdıklarını belirten Alonso, yarışı 6’ıncı sırada başlayarak yine 6’ıncı sırada  tamamladı. Formula 1’in 14’üncü yarışı olan Kore Grand Prix’sinden sonra genel klasmanda birinciliği sağlama alan Vettel’in puanı  272, Alonso ise 195 puanla ikinci sırada yer alıyor.

4 Ekim Cuma günü yapılan antremanların ilk iki seansında en hızlı zamanı elde eden Mercedes pilotu Hamilton ise yarışı 5’inci sırada tamamlayarak, podyum şansını kaybetti.  Mark Webber, Adrian Sutil’in çarpışması sonucunda aracı alev aldı. Temas sonrası sızan yağ, egzozun üzerine akınca yangın çıktı ve Webber aracını üçüncü virajdaki kaçış alanına çekti. Araçtaki yangının giderek büyümesini izlemekten rahatsızlık duyduğu belirten Red Bull patronu Christian Horner pist görevlilerinin Mark Webber’in yanan aracına geç müdahale edilmesinden dolayı şikayetçi olduğunu belirtti. Kore yarışında başka bir dikkat çeken nokta ise Kore görevlilerinin heyecanlı halleriydi. Henüz yarış direktörü Charlie Whiting direktif vermeden, Webber’in aracını söndürmek üzere piste 4×4 yangın aracı girince, enteresan görüntüler ortaya çıktı.

Sezonun 15’inci yarışı Japonya Suzuka pistinde  13 Ekim 2013’de koşulacak. Yarış severlerin merakla beklediği  Japonya Grand Prix’si öncesi, son dönemde Formula 1’in gündemini en çok meşgul eden ‘minimum ağırlıklarlar’ konusu tartışılıyor. 2014 yılında  turbo motorlarla birlikte araç ağırlıklarında büyük ölçüde artış olacak ve 642kg olan minimum ağırlık (pilot ve araç birlikte) 690 kg’ya çıkarılacak. Sauber’den Nico Hulkenberg ortalama pilotların en irisi olduğu için tartışmaların odağı oldu. 184cm boyu ve 78kg ağırlı ile standart pilot ağırlığı olan 60-65kg ağırlığının çok üstünde yer alıyor. Lotus takımı başkanı Eric Boullier’in “Limitte.” dediği Hulkenberg’in 10 Kg. Fazlasıyla saniyenin üçte biri zaman kaybetme riskini nasıl kapatacaklarını önümüzdeki sene göreceğiz.

Haftaya görüşmek üzere.

 

jeep  webber1


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı