FORMULA 1Uluslararası Motorsporları

Monako’da yağmurun etkilediği yarışı Perez kazandı

Formula 1’de 2022 sezonunun yedinci yarışı Monako’da yapıldı. Yoğun yağmur nedeniyle geç başlayan yarışta Ferrari pit duvarı strateji hatası yaptı, hafta sonunun güçlü ismi, Red Bull pilotu Sergio Perez zafere ulaştı.


Formula 1’de sezonun yedinci yarışı olan Monako Grand Prix’inde kazanan isim Red Bull pilotu Sergio Perez olurken Ferrari ile yarışı lider götüren Charles Leclerc, bir kez daha galibiyet fırsatını kaçırdı ve ancak dördüncü olabildi.

Yoğun yağmur nedeniyle geç başlayan ve 3 saat limitiyle tamamlanan yarışa üçüncü cepten başlayan Perez, ön tarafta pite giren ilk isimdi ve bu sayede büyük avantaj kazandı. Pitlerin ardından liderliği ele geçiren Perez, kalan bölümde yerini korumayı başardı. Perez böylece 2020 Sakhir, 2021 Azerbaycan’dan sonra Formula 1’deki 3’üncü zaferini kazanmış oldu.

Yarışa ikinci cepten başlayan Ferrari pilotu Carlos Sainz ise hızla kurumaya başlayan pistte Ferrari’nin ısrarlı bir şekilde yoğun yağmur lastiğinden geçiş lastiğine geçme çağrısına olumsuz cevap vererek, biraz daha pistte kalması gerektiğini ve doğrudan kuru zemin lastiklerine geçmesi gerektiğini söyledi. Bu kararı sayesinde önde kalmayı başaran Sainz, yarış zaferini tur bindirmeler esnasında kaybettiğini söyledi.

Yarışa ilk cepten başlayan fakat Ferrari pit duvarının Sainz’a yaptığı çağrıya uyan Charles Leclerc, bu karar sayesinde geriye düştü. Kısa bir sürede önce geçiş lastiklerine ardından kuru zemin lastiklerine geçen Leclerc, ayrıca Sainz ile aynı turda pite çağrıldığı için ve çift pit yapacak zaman olmadığı için de zaman kaybetti ve dördüncü sıraya geriledi.

Şampiyona lideri, Red Bull pilotu Max Verstappen, dördüncü sıradan başladığı yarışta Ferrari’nin Leclerc’de yaptığı hatayı değerlendirdi ve üçüncü sıraya yükseldi. Verstappen, güçlü olmadığı hafta sonunda üçüncülüğe razı oldu ve puan farkını açarak liderliğini sürdürdü.

Sainz gibi doğrudan yağmur lastiğinden kuru zemin lastiğine geçiş yapan Mercedes pilotu George Russell, bu sayede yükselmeyi başardı ve beşinci olarak orta grubun zirvesinde yer aldı. Ayrıca Russell bu sezon tüm yarışları ilk 5 içerisinde tamamlama serisini sürdürdü.

Yarışa beşinci cepten başlayan fakat Leclerc gibi önce geçiş lastiği, ardından kuru zemin lastiğine geçtiği için yerini kaybeden Mclaren pilotu Lando Norris, Russell’ın 0,263 saniye arkasında yarışı 6’ncı sırada tamamladı. Norris, yarışın en hızlı turunu atan isimdi.

Alpine pilotu Fernando Alonso, uzun süre düşük tempoda giderek lastiklerini korudu ve Monako’nun geçiş yapmaya elverişsiz özelliğinden yararlanarak yedinci olmayı başardı. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise Alonso kurbanı olarak sekizinci sırada finiş gördü. Alpine pilotu Esteban Ocon, damalı bayrağı 9’uncu sırada gördü fakat Hamilton ile olan temasından ötürü aldığı 5 saniye ceza ile geriledi. Böylece Alfa Romeo pilotu Valtteri Bottas ve Aston Martin pilotu Sebastian Vettel sırasıyla son puanları alan isimler oldu.

Formula 1’de sezonun 8’inci yarışı olan Azerbaycan Grand Prix’i 12 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı