FORMULA 1Uluslararası Motorsporları

Formula 1 İtalya’da sezonun ilk Sprint yarışını Verstappen kazandı

Formula 1’de 2022 sezonunun dördüncü yarışı, İtalya’nın Imola Pisti’nde, sezonun ilk Sprint formatlı yarışı ile devam ediyor. Emilia Romagna 2022 Grand Prix’i öncesi Sprint yarışı yapıldı. Heyecanlı geçen 21 turluk yarışı Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı.


Ferrari’nin evsahipliğinde, İtalya’da, Emilia Romagna Grand Prix’i adıyla yapılacak yarış öncesi Sprint yarışı yapıldı. İmola’da bulunan Autodromo Enzo e Dino Ferrari Pisti’nde yapılacak yarış öncesi 21 tur üzerinde gerçekleştirilen Sprint yarışına Red Bull pilotu Max Verstappen ilk cepten, Ferrari pilotu Charles Leclerc ikinci cepten başladı.

Sıralama turlarının aksine kuru zeminde başlayan yarışın henüz kalkışında Leclerc rakibini geçmeyi başardı. Orta grupta ufak temaslar yaşansa da tek kaza 9’uncu virajda Pierre Gasly ve Guanyu Zhou’nun temasıyla oldu. Zhou yarış dışı kalırken güvenlik aracı piste girdi. 4 turluk güvenlik aracı periyodu sonrası yarış yeniden başladı.

21 turluk bu kısa yarışa, sekizinci cepten başlayan Red Bull pilotu Sergio Perez ve 10’uncu cepten başlayan Ferrari pilotu Carlos Sainz heyecan kattı. İkili sürekli zorlayarak rakiplerini tek tek geçtiler. Bitime iki tur kala Leclerc’in lastikleri bitti ve Verstappen zorlamaya başladı. Düzlükte rakibin geride bırakmayı başaran Verstappen birinciliği kazandı. Bu sezon uygulanmaya başlayan puan sistemiyle Verstappen 8 puanı da hanesine yazdırmayı başardı. Leclerc ikinci olurken, iyi bir yükseliş sergileyen ikili Perez ve Sainz sırasıyla üç ve dört oldular.

Mclaren’dan Lando Norris, Perez ve Sainz’a direnemeyip yer kaybetse de takım arkadaşı Ricciardo’nun önünde beşinci sırada finiş gördü. Alfa Romeo’dan Valtteri Bottas, iyi bir performansla yedinci sırada finiş gördü. Sıralama turlarının sürpriz ismi, Haas pilotu Kevin Magnussen, dördüncülükte kalamadı ve yarışı sekizinci tamamladı. Böylece Danimarkalı pilot, günün son puanını almış oldu. Alpine’den Fernando Alonso, Mick Schumacher’in önünde 9’uncu oldu. Mercedes sıralamalarda olduğu gibi yarışta da kötü bir tempoya sahipti ve George Russell 11’inci, Lewis Hamilton 14’üncü olabildi.

Emilia Romagna Grand Prix’i 24 Nisan 2022 Pazar günü Kıbrıs saati ile 16.00’da başlayacak.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı