FORMULA 1Uluslararası Motorsporları

Avustralya’da pole pozisyonu Leclerc’in

Formula 1’de 2022 sezonunun üçüncü yarışı olan Avustralya Grand Prix’i öncesi sıralama turları yapıldı. son hakkında elde ettiği derece ile Ferrari pilotu Charles Leclerc ilk cebi almayı başardı.


2022 Formula 1 sezonunun üçüncü yarışı olan Avustralya Grand Prix’si öncesinde yapılan sıralama turlarında elde ettiği 1 dakika 17.868 saniyelik derecesi ile Ferrari pilotu Charles Leclerc, bu sezon ikinci kez pole pozisyonunun sahibi oldu. Son hakkında elde ettiği derece ile 1 dakika 18 saniyenin altına inen tek pilot olarak ilk cebi alan Leclerc’in ardında ise iki Red Bull pilotu olacak.

Max Verstappen pole’ü alacak gibi görünürken, son anda Leclerc’e geçilmesiyle ikinci sırayı elde etti ve yarışa Leclerc’in hemen ardında başlayacak. Diğer Red Bull pilotu Sergio Perez ise üçüncü cebi aldı. Ferrari pilotu Carlos Sainz’ın önce çok iyi bir derece ile gelirken kırmızı bayraklara takılması, ardından da son hakkında hata yaparak zaman kaybetmesi ile dokuzuncu cepte kalmasıyla dördüncü cep, Mclaren’dan Lando Norris’e gitti. Sezona iyi başlayamayan Mclaren bu sonuçla Avustralya’da tekrar geri döndü.

Avustralya’da hızlı görünen Alpine takımından Fernando Alonso son bölümde kaza yaparak derece elde edemeyince 10’uncu cepte kalırken, Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve George Russell, liderden yaklaşık 1 saniye geride beş ve altıncı cepleri aldılar. Yedinci Mclaren’dan Daniel Ricciardo olurken, sekizinci Alpine’den Esteban Ocon oldu. Böylece son bölüme, Ferrari, Red Bull, Mclaren, Mercedes ve Alpine pilotları kalmış oldu ve ilk 10’u tamamladılar.

Formula 1 Avustralya Grand Prix’i 10 Nisan 2022 Pazar sabahı, Kıbrıs saati ile 08.00’de başlayacak.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı