FORMULA 1Uluslararası Motorsporları

F1 araçları tanıtılmaya devam ediyor

Formula 1’de 2022 sezonu hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 18-20 Mart tarihleri arasında yapılacak sezonun ilk yarışı ve sezon öncesi testlerden önce takımlar yeni araçlarını tanıtmaya başladı.


23 yarıştan oluşacak ve 18-20 Mart 2022 tarihleri arasında Bahreyn’de yapılacak yarışla başlayacak olan yeni sezon öncesi takımlar 2022 araçlarını tanıtmaya başladı. 23-25 Şubat tarihleri arasında İspanya’da ve ardından 10-12 Mart tarihleri arasında Bahreyn’de yapılacak üçer günlük iki test haftası öncesi takımlar hazırlıklarını tamamlamak istiyor.

Yeni aracını ilk tanıtan takım Haas oldu
Amerikan takımı Haas, 2022 yılında kullanacakları VF-22’nin renk düzenini tanıttı. Rus milyarder Dmitry Mazepin’in oğlu olan Nikita Mazepin’in takımda mücadele etmesiyle Rus marka Uralkali’nin takıma sponsor olduğu ve böylece Rus-Amerikan ortaklığının olduğu Haas takımı yeni aracını fotoğraflarla ilk tanıtan takım oldu. Araç, geçen yıl olduğu gibi beyaz, kırmızı ve mavi renk düzenine sahip olacak. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi Mazepin ve Mick Schumacher’in pilot koltuğunda olacağı takım bu otomobil üzerinde uzun süre çalıştı ve yeni sezondan oldukça umutlu.

Red Bull, RB18’i tanıttı
Geçtiğimiz sezon Max Verstappen ile pilotlar şampiyonluğuna ulaşan Red Bull takımı, 2022 sezonunda kullanacakları RB18’i tanıttı. Yine Max Verstappen ve Sergio Perez’in pilot koltuğunda oturacağı RB18 çevrimiçi lansmanla tanıtıldı. Geçtiğimiz sezon Mercedes’in hegemonyasını kıran ve birçok istatistikte Mercedes’i geride bırakan ekip, sezonun son yarışında pilotlar şampiyonluğunu kazanmış fakat takımlar şampiyonluğunu alamamıştı. Bu sene başarılarına bir yenisini de eklemek isteyen takım RB18’in renk düzenini gösterse de, aracın teknik sırları lansmanda gösterilmedi. Red Bull, 2021 sezonunun ardından Honda’nın spordan çekilmesiyle motor projesini devraldı ve yeni sezonda Japon üreticinin motorlarını, Red Bull adı altında kullanacak. Yıl boyunca motorlar Japonya’daki Sakura fabrikasında üretilse de, artık Honda adı altında kullanılmayacak. Takımın yeni isim sponsorunun ise Oracle oldu ve takım bundan böyle Oracle Red Bull Racing olarak bilinecek.

Aston Martin de AMR22’nin örtüsünü kaldırdı
Geçtiğimiz sezon Formula 1’e dönen İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin, ilk sezonunda istediği performansı yakalayamadı. Sebastian Vettel ve Lance Stroll ile mücadele eden Aston Martin 2021 sezonunu takımlar şampiyonasında yedinci sırada tamamlamıştı. Takım, 2022’de kullanacakları AMR22’nin örtüsünü Gaydon’daki fabrikasında yaptığı lansmanla tanıttı. Değişen kurallarla üretilen yeni otomobilin ön sıralara dönmesini ümit eden Aston Martin, bu sene de Stroll ve Vettel ile devam edecek. Aston Martin’in ikonik rengi olan zümrüt yeşili rengiyle tanıtılan otomobil, sponsor olan BWT’nin takımdan ayrılmasıyla bu sezon araçtaki pembe detaylar da kaldırıldı. Takımın isim sponsoru olan Cognizant, bu yıl da takımla olacak. Ayrıca takım adına Aramco da eklendi. Böylece takımın adı artık Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1 Team olacak.

Mclaren MCL36 tanıtıldı
Geçtiğimiz sezon son yarışa kadar Ferrari ile takımlar şampiyonasında üçüncülük savaşı veren Mclaren takımı, 2022 sezonunda Lando Norris ve Daniel Ricciardo’nun kullanacağı MCL36’yı tanıttı. Mclaren takımının Woking’deki fabrikasında düzenlenen canlı etkinlikte yeni Mclaren MCL36’nın yanı sıra 2022 IndyCar ve Extreme E’de kullanılacak tasarım da tanıtıldı. Yeni Mclaren yine Mclaren’ın rengi olan papaya turuncusu ile tanıtıldı. Bu sezon daha açık bir mavi tonu kullanılan araçta siyah renk de arttırıldı. Geçtiğimiz sezon Norris ile dört podyum, Ricciardo ile de 1 zafer elde eden takım bu sezon daha iddialı olmak istiyor. McLaren, son pilotlar şampiyonluğunu 2008 yılında Lewis Hamilton’la almıştı. Takımın son takımlar şampiyonluğu ise 1998 yılında gelmişti.

AlphaTauri, 2022 AT03’ün örtüsünü kaldırdı
Alpha Tauri Formula 1 takımı, yayınladığı video ile yeni sezonda kullanacakları AT03’ü tanıttı. Aracın detaylarını saklamak için video ile tanıtımı yapılan AT03, Barcelona testinde gerçek anlamda ortaya çıkacak. Videoda görülen tasarıma göre yeni Alpha Tauri yenilene mavi-beyaz renk düzeni ile ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl Formula 1’deki en başarılı sezonunu geçiren takım, takımlar şampiyonasında 142 puanla altıncı olmuştu. Takım bu yıl da Pierre Gasly ve Yuki Tsunoda ile mücadele edecek. AT03 yine Honda güç ünitesi hayat verecek fakat Japon üretici spordan çekildiği için, motor Red Bull adı altında markalaştırıldı.

Formula 1’in en köklü takımlarından Williams, 2022 F1 aracını tanıttı
Geçtiğimiz sezon dikkatleri üzerine çeken performansı ile George Russell ve takım arkadaşı Nicolas Latifi’nin mücadelesi ile Haas ve Alfa Romeo’yu geride bırakan Williams takımı, sezonu takımlarda sekizinci sırada tamamlamıştı. Mercedes ile anlaşan Russell’ın takımdan ayrılmasıyla bu sezon Alex Albon ve Nicolas Latifi’nin kullanacağı yeni Williams FW44, aracın detaylarını saklamak için daha çok renk düzenini gözler önüne seren bir konsept ile tanıtıldı. Formula 1 tarihinin en başarılı takımlarından olan Williams’ın kötü gidişin ardından Dorilton Capital’e satılmış ve finansal anlamda güçlenmişti. Takımın yeni sahibi Williams’ın geleneğini koruyarak yeni araca FW44 adını verdi. Renk düzeninde ise değişiklikler yapıldı ve artık koyu lacivert, mavi ve kırmızı renklerden oluştu.

Ferrari, F1-75 aracının örtüsünü kaldırdı
Formula 1 tarihinin en başarılı takımlarından Ferrari, 2022 Formula 1 aracının örtüsünü, yaptığı çevrimiçi lansmanla kaldırdı. Yeni F1-75 aracı, Ferrari’nin İtalya’daki Maranello fabrikasında yapılan lansmanla tanıtıldı. Uzun bir süredir şampiyonluğa hasret olan takım, değişen kurallarla bu yıl iddialı olmak istiyor. Takımla özdeşleşen Philip Morris firmasının da spordan çekilmesiyle aracın tasarımında radikal değişikliklere gidildi. Takım, kırmızı rengi korumasına rağmen, son kez 1990’ların başında kullanılan siyah renge ağırlık verdi. Yeni tasarımda aracın ön ve arka kanadında, burunda ve motor kapağında siyah renge yer verildi. Ayrıca Halo ve sürücü numaraları da siyah renge boyandı. İtalyan ekibin aracında 75. yıl onuruna bir de logo yer alıyor. Aracın kendisine bakıldığında ise takım konsept aracı göstermek yerine, gerçek 2022 aracının örtüsünü kaldırdı. F1-75’i geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine Charles Leclerc ve Carlos Sainz kullanacak.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı