FORMULA 1

2018’de ilk pole pozisyonu Hamilton’ın oldu


Formula 1’de 2018 sezonunun açılış yarışı 25 Mart 2018 Pazar günü Avustrlaya’da yapılıyor. Yarış öncesi yapılan sıralama turlarında ilk cebi Mercedes pilotu Lewis Hamilton elde etti.

Formula 1’de yeni sezon Avustralya Grand Prix’i ile başlıyor. Sezonun ilk yarışı öncesi Melbourne Albert Park Pisti’nde yapılan sıralama turlarında Mercedes pilotu Lewis Hamilton büyük bir farkla ilk cebi almayı başardı. sıralama turlarının ilk 2 bölümünde Mercedes, Ferrari ve Red Bull pilotlarının dereceleri yakın görünürken, Hamilton son hakkında adeta uçarak 1:21,164 ile pole pozisyonunu almayı başardı.

Sezonun ilk sıralama turlarında takım arkadaşını geride bırakmayı başaran Ferrari pilotu Kimi Raikkonen 1:21,828 ile ikinci cebi aldı fakat liderin yaklaşık 0.6 saniye gerisinde kaldı. Saniyenin 10’da birlik dilimi içerisinde sıralanan 3 pilota liderlik eden yaşlı kurtu takım arkadaşı Sebastien Vettel ve Red Bull pilotu Max Verstappen takip etti. Red Bull’dan Daniel Ricciardo ise çeyrek saniye farkla beşinci cebi aldı fakat antrenmanlarda kırmızı bayrak altında hız limitini aştığı gerekçesiyle 3 sıra grid cezası bulunuyor. Mercedes’in Fin pilotu Valtteri Bottas, son seansın ilk turunda kaza yaparak tur zamanı elde edemedi.

İlk 3 takımın en yakın takipçisi konumunda Haas takımı vardı. Kevin Magnussen altıncı cebi alırken onu takım arkadaşı Romain Grosjean takip etti. Bir birine çok yakın dereceler elde eden Renault pilotları ise sırasıyla Nico Hulkenberg ve Carlos Sainz ile sekiz ve dokuzuncu ceplerin sahipleri oldular. Derece elde edemeyen Bottas onuncu sırada kaldı ancak vites kutusu değiştireceği için 5 sıra daha grid cezası alacak.

Sezonun ilk yarışı 25 Mart 2018 Pazar sabahı Kıbrıs saati ile 08:10’da başlayacak.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı