KKTC OFF-ROAD

Transanatolia macerası devam ediyor, ekibimiz yarıştan çekildi


Dünya’nın en zorlu yarışları arasında yer alan Transanatolia Rally Raid, 19 Ağustos 2017 Cumartesi günü İzmir Kültür Park’ta ki seramonik start ile başladı. Üç günü geride kalan macerada ekibimiz yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

20 Ağustos pazar günü İzmir’den başlayan yarışta ekipler, İsabeyli ve Avcılar etaplarının ardından ilk günü Denizli’de noktaladı. Dünya’nın en zorlu yarışları arasında yer alan Transanatolia Rally Raid’ de ikinci gün Çameli, Akdağ ve Beydağları etaplarının geçilmesi ile tamamlandı. Antalya Aksu Belediyesi önünde gerçekleşen coşkulu karşılama sonucunda ikinci gün sona erdi. Üçüncü güne ise Antalya’dan başlan sporcular yönünü bu kez Konya Karaman’a çevirdiler. İlvat, Taşkent ve Göksu etaplarını tamamlayan sporcular Konya Karaman’a ulaştı.

Teknik ve güvenlik şartlarına uygun olarak hazırlanmış motosiklet, ATV, SSV ve otomobillerin katılımı ile gerçekleşen orgazinasyonda ralli-motosiklet kategorisinde Francesco Catanese birinci sırada yer aldı. Quad kategorisinde Ömer Muharrem Göksel birinci sırada yer alırken, SSV kategorisinde Tsanko Tsankov-Zornitsa Todorova ikilisi ilk sıradaydı. Otomobil kategorisinde Mert Becce-Hakan Isen ikilisi ilk sırada yer alırken, Kamyon kategorisinde Mario Mutti-Andrea Mazzoleni ikilisi ilk sıradaydı.

Ekibimiz ilk sıradayken mekanik arıza yaşadı
Raid-otomobil kategorisinde yarışan ekibimiz Salih Kanatlı-Mazhar Ünal ikilisi ilk günü ikinci sırada tamamladı. İkinci gün ilk sıraya yükselen ekibimiz daha sonra mekanik arıza yaşayarak yarıştan çekilmek zorunda kaldı. Bu kategoride Haluk Kutay-Ali Kutay ikilisi lider olurken raid kategorisinde yarışan tek motorsiklet pilotu Barış Bilen Vural üçüncü gün etabını başarıyla bitiren isimler arasında yerini aldı.

Transanatolia Rally Raid 23 Ağustos sabahı Konya Karaman start noktasından çıkış yaparak, Bolkor ve Toros etaplarını geçecek.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı