KKTC RALLİ

Opel-Nethouse Rallisi Basın Toplantısı Yapıldı


Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği, 2014 sezonu KKTC Ralli Şampiyonasının ilk ayağı, Opel -Nehouse rallisi, basın toplantısı yapıldı.

KKTC Ralli Şampiyonası 2014 sezonu yarın start alıyor. Opel ve Nethouse sponsorluğunda gerçekleşecek olan sezonun ilk Rallisi’nde 10 ekip mücadele edecek. 2 gün sürecek ralli’nin ilk gününde, yarın (22 Mart Cumartesi) 15:13’de Fuar alanında hazırlanan özel seyirci etabı geçilecek. Toplam uzunluğu 100 kilometre olan 8 etap ise Pazar günü geçilecek.

Opel Plaza’da gerçekeleşen basın toplantısında, KKTOK Başkanı Hasan Macila, KKTOK Ralli Komitesi Başkanı Tigin Kişmir, Yarış Komiseri Mustafa Karamanlı, Yarış Güvenlik Sorumlusu Hüseyin Andaç, Opel Müdürü Rasim Çetinkaya, Nethouse Direktörü Murat Aşık, 2013 KKTC Ralli Şampiyonu Derviş Sütcüoğlu ve bu sezon A6 kategorisinde mücadele edecek olan Aktan Palabıyık hazır bulundu.

KKTOK Ralli Komitesi Başkanı Tigin Kişmir, “Sezonun ilk rallisine, ülkemizin iki büyük şirketi, Opel ve Nethouse sponsorluğunda hayırlısıyla başlıyoruz. Ralli, 22 Mart Cumartesi 15:00’da Opel Plaza önünden start alacak ve Fuar alanı içerisinde geçilecek özel seyirci etabı ile ilk gün tamamlanacak. Pazar günü ise ekipleri toplam uzunluğu 100 kilometre olan 8 özel etap bekliyor. Balıkesir bölgesinde, uzunluğu 25 kilometre olan bir etap hazırladık ve yarışmacılar bu etabı iki kez geçtikten sonra Pazar akşamı 17:30’da yine Opel Plaza’da finiş görecekler” dedi.

Opel Müdürü Rasim Çetinkaya, “KKTC Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağına sponsor olarak bu spora destek vermekten mutlu ve gururluyuz” dedi. Nethouse direktörü Murat Aşık ise, “Öncelikle biz bilindiği üzere bu spora herzaman destek olmaktayız ve diğer şirketlerinde bu spora destek olmalarını bekliyoruz. Sezonun tüm yarışcılar için başarılı ve kazasız belasız geçmesini dilerim” dedi.

2013 KKTC Ralli Şampiyonu Derviş Sütcüoğlu: “Sezon büyük çekişmeyle geçeceğe benziyor. Bizim hedefimiz bu sezonu ilk 3 içerisinde bitirmek olacak. Bütün arkadaşlarıma başarılar dilerim ve kazasız belasız bir sezon olmasını dilerim”dedi. A6 kategorisinde Suzuki Swift ile mücadele edecek olan Aktan Palabıyık: “Tüm yarışmacılarımıza yarın başlayacak olan sezonda başarılar dilerim. Sponsorumuz olan E.Maclila’ya da teşekkür ederim” dedi.

Yarış Komiseri Mustafa Karamanlı: “Otomobil kurumu olarak büyük uğraşlarla hazırlandığımız yeni sezona, yarın start veriyoruz. Umarım kazasız belasız bir sezon geçiriririz. Opel ve Nethouse’un bu spora verdiği destek çok büyüktür onlara bir kez de ben teşekkür ederim” dedi.

Son olarak söz alan Ralli komtesi Başkanı Tigin Kişmir, “2013 sezonunun son yarışında denediğim Arvento araç takip sistemini, bu sezon tüm araçlarımızda kullanacağız. Sistem, ralli boyunca tüm yarışmacılarımızın etap içerisinde veya normal etap güzergahlarında hareketlerini takip edecek ve istenmeyen durumların önüne geçmemizi sağlayacak. Bize bu imkanı sağlayan Sistemco ltd.’e teşekkür ediyoruz. 2014 seonunun, Hızlı, güvenli, huzurlu, bol sponsorlu geçmesini temenni ediyorum. Eylül ayında gerçekleştireceğimiz büyük organizasyondan da alnımızın akıyla çıkıp tam not alacağımıza inanıyorum” dedi.

Opel – Nethouse Rallisi Start Listesi:

PilotCo-PilotAraç
00Ertuğ Kutay Honda Civic Type R
0Bahadır GülokSubaru Impreza WRX
1Derviş SütcüoğluHarun ÇakırMitsubishi L. Evo VI
2Ahmet GürünAhmet BehlülMitsubishi L. Evo VI
3Tuğçe EskimuhtaroğluTayfun ÖztürkSubaru Impreza WRX
4Mehmet KamiloğluMurat AşıkMitsubishi L. Evo X
5Fikri MacilaMehmet MişonMitsubishi L. Evo IX
6Serkan CoşarMehmet CoşarSubaru Impreza WRX
7Deniz DennerAkan KeskinerMitsubishi L. Evo IX
8Selen BilgimerSebahattin DağlıMitsubishi L. Evo III
9Özgür TuranMustafa ZaimFiat Palio
10Aktan PalaAlkan PalaSuzuki Swift

Opel Nethouse Rallisi Programı:

Etap AdıTarihSaat
ÖE1Opel-Nethouse SSS (Fuar)22 Mart Cumartesi15:13
Servis AOpel Plaza22 Mart Cumartesi15:33
Servis BOpel Plaza23 Mart Pazar08:31
ÖE2Astra 1 (BRT1)23 Mart Pazar09:04
ÖE3Astra 2 (BRT2)23 Mart Pazar09:52
ÖE4Astra 3 (BRT3)23 Mart Pazar10:40
Servis COpel Plaza23 Mart Pazar11:10
ÖE5Corsa 1 (Dikmen 1)23 Mart Pazar12:08
ÖE6Corsa 2 (Dikmen 2)23 Mart Pazar12:51
ÖE7Corsa 3 (Dikmen 3)23 Mart Pazar13:34
Servis DOpel Plaza23 Mart Pazar13:59
ÖE8Insignia 1 (Balıkesir 1)23 Mart Pazar15:12
ÖE9Insignia 2 (Balıkesir 2)23 Mart Pazar16:15
Servis EOpel Plaza23 Mart Pazar17:15

opel-nethouse-rallisi-basin-toplantisi1

 

opel-nethouse-rallisi-basin-toplantisi2

 


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı