WRC

Ogier Corsica’da kazanarak şampiyonluğa çok yaklaştı


Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun 10’uncu ayağı olan Fransa Rallisi’nde zafere ulaşan Volkswagen pilotu Sebastien Ogier, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Üç günlük ralliye baştan sona liderlik eden Fransız pilot, 46.4 saniye farkla zafere ulaşırken, 2016 Dünya Ralli Şampiyonası’nda da mutlu sona bir adım daha yaklaştı. Sezonun bir sonraki durağı olan İspanya’da 16 puan alması durumunda kariyerinin dördüncü şampiyonluğuna ulaşacak ve WRC tarihinde bunu başarabilen dördüncü pilot olacak.

Güçlü performans sergileyen Hyundai pilotu Thierry Neuville ikinci sırada finiş görmeyi başarırken, Volkswagen takımının genç pilotu ve Ogier’in şampiyonadaki en yakın rakibi Andreas Mikkelsen üçüncü sırada finiş görmeyi başardı. Geçtiğimiz sezon Corsica’da zafere ulaşan Volkswagen pilotu Jari Matti Latvala fren problemleri yaşadığı yarışta dördüncü olurken, WRC otomobiliyle ilk kez asfaltta yarışan Citroen pilotu Craig Breen beşinci, Hyundai pilotları Haydon Paddon altıncı, Dani Sordo ise yedinci sırada finiş gördü. Ford Fiesta RS pilotlarından Eric Camilli sekizinci, Mads Ostberg dokuzuncu ve Ott Tanak ilk 10’u tamamlayan isim oldu.

Rallinin ikinci gününde kaza yaparak gerilere düşen Citroen pilotu Kris Meeke, rallinin son gününde geçilen iki etapta da en iyi dereceyi elde etmeyi başardı. Avantaj etabında da en iyi dereceyi elde eden Meeke’i, Mikkelsen ve Ogier takip etti.

Sezonun 11’inci ayağı İspanya Rallisi 13-16 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak.

ogier-corsica-da-kazanarak-sampiyonluga-cok-yaklasti1


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı