MOTOGP

Amerika’da Kazanan Değişmedi


MotoGP’de sezonun üçüncü ayağı Amerika’nın Austin pistinde yapıldı. Yarışı Repsol honda’dan Marc Marquez kazanırken bu zafer Marquez’in Austin’deki üst üste 4’üncü zaferi oldu.

Yarışa ilk cepten başlayan başlayan Marc Marquez ilk turda bir kaç kez Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo’nun ataklarıyla ikinci sıraya düşse de daha sonra liderliğini sağlama alarak yarış sonuna kadar lideliği, Austin pistindeki üst üste dördüncü zafere çevirmeyi başardı.

İkinci sırada liderin yaklaşık 6 saniye gerisinde damalı bayrağı gören Yamaha’dan Jorge Lorenzo yer alırken üçüncülük Ducati’den Andrea Iannone’nin oldu.

Süzüki sürücüleri Maverick Vinales ve Aleix Espargaro sırasıyla dört ve beşinci sırada finiş görürken Octo Pramac’dan Scott Redding altıncı, Monster Yamaha Tech3’den Pol Espargaro yedinci, Octo Pramac’dan Michelle Pirro sekizinci ve Avintia Racing’den Hector Barbera dokuzuncu oldu. ilk 10’ tamamlayan isim ise Aprillia Racing’den Stefan Bradl oldu.

Yamaha’nın efsane sürücüsü Valentino Rossi, yarışın ilk bölümünde önden kayma yaşayıp düşerken, Ducati’den Andrea Dovizioso da Repdol Honda’dan Dani Pedrosa ile temas yaşayıp yarış dışı kaldı. Dovizioso ile yaşadığı temasın ardından bir süre yedek motoruyla yarışa devam eden Pedrosa birkaç tur sonra yarıştan çekildi.

amerika-da-kazanan-degismedi1


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı