WRC

Hirvonen; Hem Mutlu, Hem Mutsuz


İspanya Rallisini podyumda tamamladığı için mutlu olduğunu söyleyen, Citroen pilotu Mikko Hirvonen, “Dani Sordo’yu da podyumda görmek isterdim” dedi.

Citroen pilotu Mikkon Hirvonen, İspanya Rallisini podyumda bitirdikten sonra karışık duygular içinde olduğunu söyledi. Yarışı üçüncü sırada bitirdiği için mutlu olduğunu söyleyen Hirvonen, üçüncülüğü sondan bir evvelki etapda takım arkadaşı Dani Sordo’nun yarış dışı kalmasıyla elde ettiğinin bilincinde olduğunu ve onun adına üzgün olduğunu söyledi.

Hirvonen, Citroen DS3 WRC aracıyla, kendisini ilk 5 içerisine koyacak bir performans sergiledi. Rallinin son gününde Qatar pilotu Thierry Neuville lastik patlatarak zaman kaybedince 1 sıra yükseldi. 15 etaplık rallinin 14’üncü etabında ise takım arkadaşı Dani Sordo bir kayaya çarparak yarış dışı kalınca kendini podyumda buldu.

“Podyumda olduğum için mutluyum fakat Sordo için üzgünüm, çünkü kendi evinde podyumda olmayı çok istemiş ve hak etmişti. Gerçekten onun ve co-pilotu Carlos adına üzgünüm. Hem Toprak da, hem asfaltta harika bir yarış çıkarttılar” dedi.

“Genel olarak haftasonundan memnunum” diyerek sözlerine devam etti Hirvonen. Planladığımız gibi asfalt bölümde, liderlere yakın, güçlü bir yarış geçirdik. Fransa rallisinden daha iyiydik ve en önemlisi de buydu. Fransa’da rekabetçi değildik ve böyle bir yarış geçirdikten sonra devamlı test yaparak doğru ayarı bulmak istersiniz” dedi.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı