KKTC OFF-ROAD

Afrodisia için geri sayım


Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün (KKOK) sportif direktörlüğünde, Kyrenia Offroad Kulübü tarafından organize edilen 4 günlük “Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid” organizasyonu 11-14 Aralık tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ın doğusundan batısına kadar 600 kilometrelik bir güzergahta gerçekleştirilecek.

Kyrenia Offroad Kulübü tarafından organize edilen ve Kuzey Kıbrıs’ta yaklaşık 600 kilometrelik bir güzergahta gerçekleştirilecek olan “Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid” organizasyonu 11-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Offroad araçlarının yanı sıra Atv ve motosikletlerin de yer alacağı etkinlik 4 gün boyunca sürecek. Kuzey Kıbrıs Otomobil Kurumu’nun (KKOK) sportif direktörlüğünü üstlendiği Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid organizasyonu Kuzey Kıbrıs’ın bir ucundan diğer ucuna kadar geniş bir güzergahta gerçekleştirilecek ve organizasyona ülkemiz yarışmacılarının yanı sıra Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan da yarışmacılar katılacak.

Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid organizasyonu ile ilgili olarak Golden Tulip Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kyrenia Offroad Kulübü adına Musa Ersoy, KKOK adına İrfan Topçu ve Mehmet Karzaoğlu katıldı.

İrfan Topcu organizasyona 35-40 arası araç beklediklerini ve şu ana kadar 30 aracın kayıt yaptırdığını belirtti. Offroad araçlar, Atv ve motosikletlerin yer alacağı organizasyonun 2 kategoride yapılacağını belirten Topçu, bu kategorilerin Zamana karşı yön bularak mücadele edilen Ralli kategorisi ve Klasik otomobillerle yapılan hazine avcılığı gibi yön bularak finiş noktalarına ulaşmaya çalışma mücadelesinin olduğu Raid kategorisi olduğunu belirtti.

Etapları gizli tutuluyor

Seyirci özel etabı dışında etapların açıklanmadığını söyleyen Topcu, start öncesi yol notlarının dağıtılacağını ve yarışmacıların güzergahları orada öğreneceklerini, bundan dolayı organizasyonu heyecanla beklediklerini dile getirdi. Yaklaşık 300 kilometresinin toprak olduğu toplamda 600 kilometreye yakın 1 parkur oluşturulduğunu söyleyen Topcu, bu düzenlemeyle yarışmacılara Kuzey Kıbrıs’ın tüm güzelliklerini göstermek istediklerini, zorlu parkurlardan dolayı güzergahı yaşam mücadelesi olarak nitelediklerini kaydetti.

Çalışmaların başında bu kadar büyük bir organizasyon beklemediklerini de aktaran Topcu, Kyrenia Offroad Kulübü’nün kendilerine güvenmesi ve organizasyonun tüm sorumluluğunu Kuzey Kıbrıs otomobil Kulübü’ne vermesinden dolayı teşekkür etti.

Seremonik start Girne’de

Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid organizasyonunun seremonik startı 11 Aralık Perşembe günü saat 16.00’da Girne’de verilecek. Organizasyona Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere Spor Dairesi, Girne Belediyesi, Lefkoşa Türk Belediyesi, Güzelyurt Belediyesi, Gönyeli Belediyesi ve Tatlısu Belediyesi destek veriyor. Magic Touch’ın ana sponsorluğunu üstlenmiş olduğu etkinliğe ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlar da destek verdiler. 4 gün sürecek yarış, 14 Aralık Pazar günü Gönyeli Çemberi özel seyirci etabının ardından Girne’de yapılacak ödül töreni ile son bulacak.

afrodisia-icin-geri-sayim1

afrodisia-icin-geri-sayim2

afrodisia-icin-geri-sayim3

afrodisia-icin-geri-sayim4


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı