FORMULA 1Uluslararası Motorsporları

2022 Rusya Grand Prix’si iptal edildi

Formula 1 yönetimi, FIA ve takımlar ile yaptığı toplantının ardından Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle 25 Eylül 2022'de yapılması planlanan Rusya Grand Prix'sini düzenlemeyeceğini açıkladı.


Formula 1 yönetimi, F1 takım patronları ve F1 CEO’su Stefano Domenicali’nin toplantısının ardından alınan kararı açıkladı. Rusya’nın Ukrayna’ya girmesinin ardından tüm takımların bu şartlar altında Rusya’da yarış düzenlenemeyeceği konusunda hemfikir olduğu ve sonuç olarak yarışın iptal edilmesine karar verildiğini duyurdu.

Yayınlanan açıklama şu şekilde; “FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere, insanları birleştirme ve ulusları bir araya getirme gibi olumlu bir vizyonla gidiyor. Ukrayna’daki gelişmeleri üzüntü ve şok içerisinde takip ediyoruz. Mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm için umut ediyoruz. Perşembe akşamı Formula 1, FIA ve takımlar, sporumuzun bulunduğu konumu tartıştı ve sonuç olarak İlgili tüm paydaşların görüşüyle beraber, mevcut şartlarda Rusya Grand Prix’sini düzenlemenin imkansız olduğu sonucuna varıldı.” denildi.

Aston Martin’in alman pilotu Sebastian Vettel, toplantı öncesi yaptığı açıklama ile, eğer yapılırsa Rusya Grand Prix’ine katılmayacağını duyurmuştu. Aynı şekilde UEFA’da Mayıs ayı sonunda yapılması planlanan Şampiyonlar Ligi finalini de St. Petersburg’dan Paris’e taşımaya karar vermişti.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı