DiğerUluslararası Motorsporları

RX Ağustos ayında başlayacak

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi nedeniyle Dünya Rallikros Şampiyonası takvimi de etkilendi. Teker teker ertelenen yarışların ardından 2020 ikinci taslak takvimi de yayınlandı. Sezon Ağustos ayında başlayacak.


18-19 Nisan tarihleri arasında Barcelona’da başlaması planlanan 2020 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası, Covid19 Pandemisi nedeniyle ertelemelere gitmişti. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılması planlanan İspanya, Portekiz, Belçika ve Norveç yarışlarının ertelenmesinin ardından Rallikros yönetimi revize edilmiş bir takvim yayınladı.

Sene başında 11 yarış olarak düşünülen Dünya Rallikros Şampiyonası’nda revize edilmiş takvimde Güney Afrika, Rusya ve Norveç yer almadı. Rusya Mart ayında organizatörle anlaşmaya varılamadığı için takvimden çıkmıştı. Hell Pisti’nde yapılan Norveç yarışı ise yoğun bir programa sahip pist olması nedeniyle takvimden çıkarılırken, Güney Afrika sıkışık takvimde uzun deniz aşırı lojistik nedeniyle takvimden çıktı.

8 ülke olarak açıklanan takvimde Abu Dhabi’de 2 yarışın yapılmasıyla 9 yarışlık bir takvim ortaya çıktı. Sezon 20-23 Ağustos 2020 tarihleri arasında İsveç’te yapılacak yarışla başlayacak, 11-13 Aralık 2020 tarihleri arasında Almanya’da yapılacak yarışla son bulacak.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı