Uluslararası MotorsporlarıWRC

Tanak Britanya’da kazanarak şampiyonluğa 1 adım daha yaklaştı

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun 12’nci yarışı olan Büyük Britanya Rallisi 4 günde geçilen 22 etabın ardından tamamlandı. Şampiyona lideri, Toyota pilotu Ott Tanak zafere ulaşarak şampiyonluğa 1 adım daha yaklaştı.


Son güne lider başlayan Toyota’nın Estonyalı sürücüsü Ott Tanak, biri iptal edildiği için geçilen 4 etapta da hata yapmadı ve biri avantaj etabı olarak son gün iki de etap zaferi elde ederek zafere uzandı. Bu sezon son 7 yarışta beşinci zaferini elde eden Tanak, avantaj etabında da ekstra 5 puan alarak hafta sonundan maksimum puanlarla ayrıldı. Böylece şampiyonada 28 puan fark yaratan Tanak, sıradaki yarış olan İspany’’da zafere ulaşırsa kariyerinde ilk kez şampiyon olacak.

Galler’in kuzey ve orta bölümlerinde, çamurlu orman yollarında yapılan ralli belki de sezonun en zorlu rallilerinden biriydi. Hyundai pilotu Thierry Neuville, 10,9 saniye farkla ikinci olurken onu yaklaşık 13 saniye farkla Citroen pilotu Sebastien Ogier takip etti. Matematiksel olarak 3 şampiyonluk adayı podyumu tamamlamış oldu.

Rallinin açılış gününe ve ilk uzun güne liderlik eden Tanak’ın takım arkadaşı Kris Meeke, rallinin geri kalanında istediği tempotu tutturamadı ve dördüncü oldu. Tanak’a yardım etmek isteyen ve kendi evinde podyuma çıkmak isteyen Meeke Ogier’in 11,8 saniye ardında kaldı. Yakın geçen dördüncülük mücadelesinde Meeke’i Ford’un İngiliz pilotu Elfyn Evans ve Hyundai pilotu Andreas Mikkelsen takip etti. İlk 6 pilot 1 dakika içerisinde yer aldı.

Ford ile Pontus Tidemand yedinci, Hyundai ile Craig Breen sekizinci oldu. WRC2 Pro’yu kazanan Kalle Rovanpera dokuzuncu olurken ilk 10’u tamamlayan isim WRC2’yi kazanan eski Dünya Şampiyonu Petter Solberg oldu.

Dünya Ralli Şampiyonası 24-27 Ekim 2019 tarihleri arasında İspanya’da yapılacak yarışla devam edecek.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı