FORMULA 1

Formula 1 Kore Grand Prix’i kısa bilgiler


Formula 1 2013 takviminin 14’üncü yarışı, Kore Grand Prix’i Pazar sabahı 09:00’da yapılıyor. 5,615 metre uzunluğundaki pist, 55 tur üzerinden koşuluyor. 2011’de elde ettiği 1:39,605’lik derecesiyle  pist rekoru Red-Bull Racing-Renault pilotu Sebastian Vettel’de bulunuyor.

  • 2010 yılında takvime giren Kore Grand Prix’i 4’üncü kez yapılıyor.
  • Kore Uluslararası pisti; Singapur Marina Bay pisti, Abu Dhabi Yas Marine pisti, Amerika Austin pisti ve Brezilya İnterlagos pisti ile birlikte saat yönünün tersine dönülen 5 pistten biri.
  • Pistin 2’nci virajı ile 3’üncü virajı arasındaki düzlük, takvimin en uzun 4’üncü düzlüğü konumunda. Bu düzlükte pilotlar 15 saniye boyunca tam gaz ilerliyor.
  • Pirelli, Kırmız renkli süper yumuşak lastiği ile sarı renkli orta sertlikteki lastiklerini Kore’ye getirdi. Geçtiğimiz yıl Pirelli Yumuşak ve Süper Yumuşak lastiklerini getirmişti.
  • 2010,2011 ve 2012 yıllarında 3 kez yapılan Kore Grand Prix’inde 2 galibiyeti bulunan, Red-Bull Racing- Renault pilotu Sebastian Vettel, pistin en başarılı pilotu konumunda. Geride kalan 3 yarışta en çok puanı 85 puan ile Ferrari kazandı.
  • Singapur Grand Prix’inin son turunda mekanik arıza yaşayan Red-Bull Racing-Renault pilotu Mark Webber, yarış hakemlerinden izin almadan piste girerek, Fernando Alonso’nun otomobili üzerinde pite döndüğü için 10 sıra geriden başlama cezası almıştı. Webber yarın elde edeceği sıralama derecesinin 10 sıra gerisinden start alacak.
  • Toro Rosso pilotu Jean Eric Vergne Formula 1’de ilk kez 2011 Kore Grand Prix’inde Torro Rosso takımının test pilotu olarak boy gösterdi. O gün antreman seansında, ıslak zeminde, sadece 9 tur tamamladı ve 2012 sezonunda Torro Rosso pilotu olmak üzere sözleşmeyi kaptı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı