KKTC DRIFT

Yağmurlu yarışı Akay Akbil kazandı


Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün (KKOK) organize ettiği, 2017 KKTC Rapa Drift Şampiyonası, Cemsa Sporting Center’de yapılan yarış ile başladı. Yağmurlu havada yapılan yarışı Akay Akbil kazandı.

Beş yarıştan oluşacak 2017 KKTC Rapa Drift Şampiyonası’nda sezon, Cemsa Sporting Center’de 12 Mart 2017 Pazar günü yapılan yarış ile başladı. Yağmurun etkilediği yarış bir kaç kez dursa da, ıslak zeminde keyifli bir şekilde devam etti.

23 yarışmacının mücadele ettiği yarış antrenmanlar ve sıralama turları ile başladı. Kaygan zeminde yarışmacılar zor anlar yaşasa da izleyenlere farklı ve keyifli görüntüler izlettiler. İbrahim Yücebaş, sıralamalarda 82 puan elde ederek ilk sırada yer alırken, ikinci Enver Haskasap, üçüncü David David, dördüncü Oktay Erülkü, beşinci Fahri Efendi, altıncı Paris Paris, yedinci Hasan Tahsin ve sekizinci Ahmet Öksüzoğluları oldu.

İkili eşleşmelerle heyecan seviyesi artarken, daha az hata yapan sürücüler tur atlamayı başardı. Rakiplerini bir bir eleyerek finale kalmayı başaran ikiliden Akay Akbil, Ahmet Öksüzoğluları’nı eleyerek yarışı kazanmayı başardı. Üçüncülük ise, rakibi Pambos Nikolae’nin mekanik arıza yaşayarak yarıştan çekilmesi ile Enver Haskasap’ın oldu.

Sıralama turlarında en yüksek puanı elde eden İbrahim Yücebaş yarışta beşinci olurken, altıncı sırada genç sürücü Oktay Erülkü, yedinci sırada 2014 şampiyonu Celal Bozbeyli ve sekizinci sırada Bekir Özsusuzlu yer alan isimler oldu.


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı