Hasan Sivri

Hasan Sivri: Opel Astra OPC


İlk olarak 2005 yılında piyasaya sürülen Opel’in hot hatch sınıfındaki en iddiali ve en yeni temsilcisi olan, Astra OPC’yi  geçtiğimiz hafta,  Lefkoşa Gönyeli çemberinde bulunan Opel Plaza’da test etme imkani bulduk.

***

Plazanın ortaklarından Mehmet Kamiloğlu tarafından karşılandıktan, sonra hep birlikte aracı incelemeye başladık. Dış görünüşte her ne kadar standart bir Astra gibi görünse de aslında tüm hırçınlığın detaylarda gizli olduğu bayağı aşikardı. 20 inçlik jantların arasından kendini ele veren Brembo kaliperler Opel’in bu konuda ne kadar iddialı olduğunun bir göstergesiydi. Bunun yanı sıra hiç abartıya kaçılmamış body kit de aslında kendini ele veriyordu. Konuşmamıza devam ederken aracın sesini duymak için motoru çalıştırmamızla heyecanımız bir kat daha arttı.

***

Bir yandan aracın ısınmasını beklerken, diğer yandan da aracın içini incelemek için OPC’nin içine oturdum. Günümüz spor araçlarının artık hepsinde görmeye alışkın olduğumuz güvenlik donanımlarından veya aksesuarlardan ziyade, OPC’de beni kendine hayran bırakan ön camla bitevi panoramik tavan oldu. Mükemmel bir görüş açısı sunmanın yanı sıra aracın estetiğine ve yolcuların ferahlığına da çok büyük artı koymuş durumda.

***

Vücuda göre (elektrikli)  daralıp genişleyebilen spor deri koltuklar ve Infinity marka ses sistemi de hem görsel hem de fonksiyonel açıdan OPC’yi üst sıralara taşıyan diğer özellikler. Yazımın başında bahsettiğim gibi  ilk olarak 2005 yılında piyasaya çıkan OPC’nin ikinci jenerasyonu olan bu araç 2.0lt’lik 276 beygir güç üreten turbo şarjlı motoruyla 400Nm maksimum tork üretirken abisine de 39 beygirlik bir fark atmış durumda.

***

Yola koyulur koyulmaz  aracın sesi ve direksiyon hissi OPC’nin de bu oyunda olduğunun sinyallerini bize verdi. Virajlardaki tutunması, konforu, rahatlığı ve özellikle 2’inci vitesten sonraki ara hızlanmaları bizi araca adeta hayran bıraktı. Şehir içi kullanımlar için de uygun olması açısından araç içinden tek bir tuşla devreye sokulan ve isteğe göre daha rahat ve daha agresif sürüş tarzına uygun hale gelen OPC hem keyfine hem de sürate düşkün insanların sevebileceği bir araç olduğunu da bize göstermiş oldu.

***

Ön çeker olmasına rağmen 0’dan 100km’ye 6.0 saniye gibi iyi bir zamanda çıkıyor olması ve hızlanırken de konforundan hiç ödün vermemesi OPC’nin başarılı bir ekip tarafından hazırlandığının da bir göstergesi. En önemlisi ise, abisinden 39 beygir fazla ve ağır olmasına rağmen %12 daha ekonomik olması ve 100km’yi 8.1 litre gibi bir ortalama ile katetmesi (8.1/100km). Böylelikle son zamanlarda hepimizi ziyadesiyle rahatsız eden ve durmadan artan yakıt fiyatlarının karşısında sürülebilecek spor otomobiller arasında yerini rahatlıkla alması kaçınılmazdır.

***

Baz fiyatı 45,000€ olan bu araç tüm ekstraları ile birlikte 50,000€’ya alıcılarını beklemektedir.

2013-12-06 13.59.33

2013-12-06 14.03.25

2013-12-06 14.05.27

 

IMG_7191

 

IMG_7193

 

IMG_7194

IMG_7197

IMG_7198

IMG_7200

IMG_7209

IMG_7211

IMG_7213

 


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı