Kemal KaradumanKKTC RALLİ

Kemal Karaduman: Çok Şükür Burunları Bile Kanamadı


Değerli okuyucularım, takip edenler ve ralli sporuna gönül verenler.

Öncelikle herkese saglık ve sıhhat dilerim. Yazılarmı, görüşlerimi takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

2014 yılında, yine KKTOK’de sezonun ilk yarışında teknik kontrolde ekibimle birlikte görev aldık.

Öncelikle yönetimde bulunan arkadaşlarıma ve sayın başkanımız Hasan Macila’ya bu güvenlerinden dolayı ben ve ekibim adına teşekkür ederim.

Bildigniz gibi sezonun ilk yarışı, Opel-Nethouse sponsorluğunda, 21 Mart tarihinde teknik kontrollerin başlamasıyla start aldı. Yarış 2 gün olmak üzere 1’inci ayak 22’sinde ve 2’nci ayak 23’ünde koşuldu.

KKTOK, 2014 yılının ilk yarışından önce, Mart ayının 5’inden 15’ine kadar yarış araçlarnı ön teknik kontrole tabi tutarak araçlarda özellikle can güvenligi ön planda tutularak teknik kontroller gerçekleştirildi.

Bu kontrollerde yarışcıların araçlarında legaliteye uyumluluk konusunu da ele alarak kontrollerimizi tamamladık. Araçlarda karşılaştığımız sorunları sürücü ve mekanikerlerine anlattık. Ne yapılması konusunda da aydınlattık. En önemli olay şudur; Bir defa her yarışcı aracının Homolege yani uyumluluk fişini okumalı ve aracında mekanik ve kaporta konusunda neler yapabileceğini bilmeleri gerekir. Yoksa bilinçsizce yapılacak bir işlem yarış içerisinde veya yarış sonu yarıştan elenmelerine sebep olur.

Bunun dışında özellikle KKTOK’nin en çok önem verdiği ve ısrarla üzerinde durduğu konu CAN GÜVENLİĞİ’dir. Bizimde kontrollerde en çok üzerinde durduğumuz konu budur. Nitekim bir yarış aracındaki kontroller sırasında, emniyet kafesini güvenlik konusunda yetersiz bulunarak kontrolden geçmedi.

Teknik kontrolden de onay alabilmesi için ne yapılması gerektigni yarışmacımıza aktardık.Yarışa az kalan o süre içerisinde yarışmacı teknik kontrelden onay alabilmek için gerekli işlemleri aracında yapıp onay alarak yarışa katılabilirlik kazandı ve kontrelden geçti. Arzu edilen bir olay değil ama malesef bu yarışcımız yarış esnasında kaza yaptı, çok şükür güvenlikten taviz vermedigmiz için yarışcımız ve co-pilotunun burunları bile kanamadı.

Kısaca şunu söylemek isterim. Teknik kontrol neden yapılır? Öncelikle sürate dayalı bu sporda, olası bir kazada can güvenliğinin dört dörtlük olması. İkinci konu araçların legaliteye uyumlu olmaları. Sizlere fırsat buldukca otomobil sporları hakkında yazmaya ve bilgilendirmeye devam edeceğim

Saygılarımla..

KKTOK Teknik Kontrol Komiseri;

Kemal Karaduman


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı