KKTC MotorSporlarKKTC RALLİ

Bulutoğluları-Yücener ikilisi ralliye hızlı başladı

Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olan “2.Car&Cars Rallisi, 14 Ağustos 2021 Cumartesi akşamı başladı. Geçilen 2 etabın sonunda Flat Out Rally Team’den Mustafa Bulutoğluları-Mustafa Yücener ikilisi liderliğe yerleşti.


Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) tarafından organize edilen “Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı, Car&Cars sponsorluğunda ikinci kez yapılıyor. Kermiya bölgesinde bulunan Car&Cars oto galeri önünden 14 Ağustos 2021 Cumartesi akşamüzeri başlayan ralli 2 günlük programla organize ediliyor.

Car&Cars oto galeri önünde yapılan start seremonisinde 14 ekip start alırken, starın ardından ekipler iki kez art arda, 7 kilometrelik Alayköy gece etabını geçtiler. Alayköy Sanayi bölgesinde hazırlanan seyirci noktasında kalabalık ralli severin şahitlik ettiği ilk günü, Flat Out Rally Team’den, Skoda Fabia R5 ile yarışan Mustafa Bulutoğluları-Mustafa Yücener ikilisi lider tamamlamayı başardı. Yine Flat Out Rally Team’den Skoda Fabia R5 araçlarıyla katılan Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisi ikinci sırada günü tamamlarken, Macila Rally Team’den Volkswagen Polo R5 araçlarıyla yarışa katılan Cahit Yetkili-Harun Çakır ikilisi günün üçüncüsü oldu. Etapların ardından ekipler Near East Bank Merkez Binası’nda kurulan servis alanına gittiler ve kapalı park ile ilk günü noktaladılar.

15 Ağustos 2021 Pazar günü Yılmazköy, Kanlıköy ve Kermiya etapları geçilecek
Car&Cars’ın yanı sıra; Near East Bank, enlglobal, Chagla Car Care, Tekan Mobile, Çağkan Yapı İskele Sistemleri, GoPro, GenPower, Polaris, Basel Energy, Macila Petrol, Protent ve Limasol Online’ın da katkılarıyla hayata geçirilen yarış, 15 Ağustos 2021 Pazar günü, yaklaşık 16 kilometrelik Yılmazköy Etabı ile yeniden başlayacak. Art Arda iki kez geçilecek etabın ilk araç için start saatleri 09.35 ve 10.35 olarak belirlendi. Ardından iki kez art arda, yaklaşık 7 kilometrelik Kanlıköy Etabı geçilecek. Kanlıköy Etabı start saatleri ise 12.10 ve 13.05 olarak açıklandı. Yılmazköy ve Kanlıköy etapları, Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde, Alpet yakıt istasyonu karşısında bulunan gece kulüpleri bölgesindeki zıplama noktalarından izlenebilecek. Daha sonra servis alacak olan yarışçılar, servisin ardından iki kez art arda, yaklaşık 12 kilometrelik Kermiya Etabını geçecekler. 15.40 ve 16.25’te başlayacak olan etap, Alayköy’den başlayıp yeni şehit çocuğu arsalarında bitecek. Kermiya Etabı eski zıplama noktasından ve şehit çocuğu arsalarından takip edilebilecek. Etapların tamamlanmasının ardından ödül töreni takribi 17.30’da Car&Cars önünde yapılacak.

2021 Car&Cars Rallisi İlk gün dereceleri

 No.TakımPilotCo-PilotAraçSınıfDerece
16Flat Out Rally TeamMustafa BulutoğlularıMustafa YücenerSkoda Fabia R5208:41.0
25Flat Out Rally TeamDeniz FahriSerhan TanSkoda Fabia R5208:43.8
37Macila Rally TeamCahit YetkiliHarun ÇakırVolkswagen Polo R5209:06.8
44MRB Racing TeamRauf DenktaşMehmet MişonHyundai i20 R5209:06.9
511Drift NEU Racing TeamEnver HaskasapHalil MullaSkoda Fabia R5209:12.3
62MRB Racing TeamSadık BilgimerMustafa KandırMitsubishi Lancer Evo IV109:25.7
79Nethouse Rally TeamMurat AşıkMehmet ÇağlaFord Fiesta R5209:31.0
810Drift NEU Racing TeamBuğur KambilliliNiyazi YorgancıoğluMitsubishi Lancer Evo VI109:44.9
93Flat Out Rally TeamBarış KalfaoğluRasim ÇetinkayaMitsubishi Lancer Evo IXN09:47.8
108Good Year Racing TeamÇağkan BozalanlarHasan OdunMitsubishi Lancer Evo IXN09:53.1
111Good Year Racing TeamOktay ÇocukHüseyin ÇocukMitsubishi Lancer Evo IXN10:08.9
1212Good Year Racing TeamKerim HacımevlütSerdar KumruMitsubishi Lancer Evo VI110:29.8
1316Önder ZaimEmre ÜngüderCanam Maverick X3R10:34.8
1415Good Year Racing TeamYusuf ÇocukZeki ÇetinkolMitsubishi Lancer Evo IX115:18.7

 


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı