KKTC MotorSporlarKKTC RALLİ

Akdoğan’da yapılan ilk ralli Alptürk-Çağla ikilisinin

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2025 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası Akdoğan’da yapılan yarışla devam etti. 15 Haziran 2025 Pazar günü yapılan “Mesarya Belediyesi Akdoğan Ralli Sprint” yarışını Cevdet Alptürk-Mehmet Çağla ikilisi kazandı.


Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği Basel Holding 2025 Ralli Sprint Şampiyonası’nın 4’üncü yarışı Akdoğan’da yapıldı. Basel Holding’in ana sponsorluğunda, Mesarya Belediyesi’nin ev sahipliğiyle Akdoğan’da yapılan yarışa 22 ekip katıldı. Basel Holding Ralli Şampiyonası yanı sıra Basel Holding Sprint Şampiyonası’na da puan veren organizasyon; Polaris, Genpower, Gopro, Limon, Near East Bank, Çağkan Yapı İskele Sistemleri, Chagla Food&Drink, Doill, İkas Süpermarket, Chagla Car Care, Seyhun Bıkmaz Şoför Okulu, Aveon Sigorta ve Basel Energy’nin katkıları ile gerçekleştirildi.

Akdoğan’da ilk rallinin galibi Alptürk-Çağla ikilisi
Zorlu yarışta zafere ulaşmayı başaran ekip, SD Motors Fina Rally Team adına Volkswagen Polo GTI Rally 2 araçlarıyla Cevdet Alptürk-Mehmet Çağla ikilisi oldu. Çok büyük çekişmeye sahne olan yarışta Volkswagen Polo GTI Rally 2 araçlarıyla, Goodyear Racing Team adına yarışan Çağkan Bozalanlar-Hasan Evrensel ikilisi ikinci olurken, SD Motors Fina Rally Team adına Volkswagen Polo GTI Rally 2 araçlarıyla yarışan Sami Doğan-Ahmet Akbıçak ikilisi üçüncü oldu.

Ünver Rüstem Mahalli Ralli Kupası’nda birinci İbrahim-Hande ikilisi
Bu sezon 5 yarış olarak planlanan Basel Holding 2025 Ralli Sprint Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olarak yapılan Akdoğan Ralli Sprint 15 ekibin Mahalli Ralli Kupası podyumu için mücadelesine sahne oldu. Mitsubishi Lancer Evo 9 ile yarışan İbrahim Yolcu Argün-Hande Küfi Argün ikilisi zafere ulaşmayı başarırken, Canam Maverick R ile Beşok Racing Team adına yarışan İlker Beşok-Buğra Tabak ikilisi ikinci ve Bilgimer Racing Team adına Mitsubishi Lancer Evo 6 ile yarışan Selen Bilgimer-Ali Burhan Sevil ikilisi üçüncü oldu.

Sınıflarda da büyük mücadeleler yaşandı.
Akdoğan Piknik Alanı ve çevresinde hazırlanan 8.5 kilometre uzunluğunda etabı biri deneme olmak üzere üç kez geçen ekipler sınıflarında da derece kovaladılar. Sınıf 2’de Mehmet Kamiloğlu-Hasan Önderol ikilisi, Sınıf N’de İbrahim Yolcu Argün-Hande Küfi Argün ikilisi, Sınıf R’de İlker Beşok-Buğra Tabak ikilisi, Sınıf 1’de Selen Bilgimer-Ali Burhan Sevil ikilisi, Sınıf T2’de Şeref Karaoğlan-Ediz Diker ikilisi ve Sınıf 4’te Mehmet Kaplan-Pembe Kanatlı ikilisi birinci olmayı başaran ekipler oldu. Kadın Co-pilotlar birincisi Hande Küfi Argün, ikincisi Emine Şüküroğlu ve üçüncüsü Pembe Kanatlı oldu. Genç Co-pilotlar birincisi Hasan Önderol, ikincisi Berke Zeki ve üçüncüsü Ediz Diker oldu. Genç pilotlar birincisi İlker Beşok, ikincisi Şeref Karaoğlan ve üçüncüsü Hüseyin Şüküroğlu oldu. Master Co-pilotlar birincisi Rasim Çetinkaya, ikincisi Hüseyin Çocuk ve üçüncüsü Ali Burhan Sevil oldu. Master pilotlar birincisi ise Sami Doğan, ikincisi Mehmet Kamiloğlu ve üçüncüsü Oktay Çocuk oldu. Yarışın Kahramanı kupası Hakan Biricik ve Hüseyin Şüküroğlu’nun olurken, Vahide Çobanoğlu En Centilmen Sporcu ödülleri ise Cevdet Öcal-Şakir Akaylı ikilisinin oldu. Servis alanının da Akdoğan köy meydanına kurulduğu organizasyon meydanda kurulan podyum ve ödül töreni ile sona erdi. Dereceye girenlere kupalarını Mesarya Belediyesi Meclis Üyesi İrfan Can, KKTOK Başkanı Tigin Kişmir, KKTOK Asbaşkanı Mahmut Sezinler ve KKTOK Organizasyon komitesi üyeleri takdim etti.

Dereceler:

No. Takım Pilot Co-Pilot Araç Sınıf Derece
1 1 SD Motors Fina Rally T. Cevdet Alptürk Mehmet Çağla Volkswagen Polo Gti Rally2 2 05:23.692
2 2 Goodyear Racing Team Çağkan Bozalanlar Hasan Evrensel Volkswagen Polo Gti Rally2 2 05:26.246
3 4 SD Motors Fina Rally T. Sami Doğan Ahmet Akbıçak Volkswagen Polo Gti Rally2 2 05:27.640
4 6 Nethouse Rally Team Mehmet Kamiloğlu Hasan Önderol Skoda Fabia Rally2 2 05:35.184
5 5 Stage Cars Rally Team Zeki Demirdeş Ahmet Özerdem Skoda Fabia Rally2 2 05:47.628
6 8 MKB Exchange Rally T. Mustafa Kemal Baran Rasim Çetinkaya Ford Fiesta S2000 2 05:55.079
7 16 İbrahim Yolcu Argün Hande Küfi Mitsubishi Lancer Evo IX N 05:56.546
8 7 Goodyear Racing Team Oktay Çocuk Hüseyin Çocuk Skoda Fabia Rally2 2 05:57.702
9 10 Beşok Racing Team İlker Beşok Buğra Tabak Canam Maverick R R 05:58.665
10 11 Bilgimer Rally Team Selen Bilgimer Ali Burhan Sevil Mitsubishi Lancer Evo VI 1 06:02.799
11 3 Goodyear Racing Team Güner Şevketoğlu Nebil Öneral Mitsubishi Lancer Evo IX N 06:04.863
12 9 Nethouse Rally Team Cem Yudulmaz Ahmet Gürün Ford Fiesta Rally2 2 06:04.863
13 14 MKB Exchange Rally T. Şenol Çelepçi Halil Çamay Ford Fiesta Proto 1 06:10.075
14 12 Drift NEU Racing Team Erdaş Uçaner Berke Zeki Canam Maverick R 06:18.157
15 23 Şeref Karaoğlan Ediz Diker Tomcat T2 06:27.623
16 15 Bilgimer Rally Team Hasan Karlıtaş Ahmet Buzlukçuoğlu Mitsubishi Lancer Evo IV 1 06:28.935
17 25 Hüseyin Şüküroğlu Emine Şüküroğlu Mitsubishi Lancer Evo 9 N 06:33.227
18 22 Bilgimer Rally Team Cevdet Öcal Şakir Akaylı Mitsubishi Lancer Evo VI 1 06:45.898
19 17 Biricik Rally Team Hakan Biricik Ahmet Biricik Subaru Impreza 1 07:11.779
20 24 Ergün Necipoğluları Hüseyin Bebek Canam Maverick R 07:23.867
21 21 Bilgimer Rally Team Mehmet Kaplan Pembe Kanatlı Honda Civic 4 07:36.314
22 19 Umut Sular Mehmet Bayraktar Ford Fiesta ST 4 Bitiremedi


Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı