Nissan Gt Academy Türkiye Finalistlerini Yariş Dünyasina Hazirliyor
Nissan, “Sürücü Geliştirme Programı” ile GT Academy Türkiye finalistlerine, gerçek bir profesyonel yarış pilotu olma yolunda gereken her şeyi öğretiyor.
GT Academy ilk günden bu yana sanal sürüş deneyimine sahip yetenekli ve tutkulu yarışçıları GT Academy’nin bir parçası yaparak başarılı bir pilota dönüştürmek amacıyla birçok testten geçirdi. Simülasyon, fitness, basın testleri ve parkurlarda gerçek sürüş deneyimleriyle bir çok zorlu rakibe karşı önemli mücadeleler verdiler.
Hüseyin Dağlı, Volkan Kurdoğlu, Ege Topaloğlu, Utku Bosut, Çağdaş Gülşen, Fatih Demircan’dan oluşan GT Academy Türkiye finalistleri şimdilerde Silverstone’da başarılı olabilmek için hızlı bir eğitim sürecinden geçiyorlar. Finalistler Silverstone Yarış Pisti’ndeki kampta Meksika, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Afrika takımlarına karşı Türkiye’yi temsil edecekler.
Profesyonel bir yarışçı olabilme hayali taşıyan finalistler oyun tutkunlarının hayallerini gerçeğe dönüştüren bu yarışmanın bir parçası olmaktan oldukça mutlular. Nissan’ın “Sürücü Geliştirme Programı” GT Academy’nin kazananlarına, gerçek bir profesyonel yarış pilotu olmaları için gereken her şeyi öğretmesi yarışmacılar için büyük bir şans. GT Academy mezunlarının her biri sürüş eğitmenleriyle çalışıyor. Daha şimdiden kariyer planlamacıları, psikolojik ve medya danışmanları var.
Finalistlerin kariyerleriyle ilgili gelecek planları da hazır. Hepsinin ortak görüşü şöyle: “Nissan tek kişilik yarış ve spor otomobillerde yarışmamız için bize fantastik fırsatlar sunuyor. Henüz kat etmek gereken çok uzun bir yol var ve hayallerimiz büyük: Le Mans 24 Saat’i kazanmak ve Formula 1’de yarışan ilk GT Academy Şampiyonu olmak.”
GT Academy finalistlerinin önlerinde çok iyi örnekler var. 2011 GT Academy şampiyonu Jann Mardenborough Sports Pro Dergisi tarafından “50 Marka İsim” listesine girmesi heyecanlarını bir kat daha artırmış. Finalistler bu gelişmeyi Nissan GT Academy’nin yarışçıları etkin bir biçimde tanıttığının bir göstergesi olarak yorumluyorlar.